Idag kom beskedet att ansvaret för arbetet mot våldsbejakande extremism flyttas från Alice Bah Kuhnke (MP) och Kulturdepartementet. Det var ett nödvändigt besked och jag välkomnar detta. Ansvaret borde läggas under Justitiedepartementet istället. Dels för att det är där frågorna hör hemma. Dels för att Alice Bah Kuhnke visat att hon haft varken det intresse eller engagemang i frågan som krävs för att vi ska kunna lösa vad som är ett av de största hoten mot mänskliga rättigheter och människors frihet i Sverige idag.

Vi måste omedelbart strama upp arbetet mot radikalisering i Sverige och för att hantera de IS-återvändare som utgör ett hot mot människor i Sverige, och andra uttryck för våldsbejakande extremism.

Samma valhänthet och splittrade ansvar som vi har sett hos regeringen ser vi lokalt i Stockholm, där man inte använder sig av Försvarshögskolans kompetens och där planerna för det lokala arbetet dröjer. Jag skriver om detta på DN Debatt, där Roger Haddad och jag replikerar på den nationella samordnaren i fråga, Anna Carlstedt. Läs hela artikeln här.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s