Trots att den rödgrönrosa majoriteten haft över ett år på sig att upphandla en ny skolskjutsleverantör så har man inte lyckats. Upphandlingen fick avbrytas och när inte heller den påföljande direktupphandlingen kunde slutföras i tid tvingades Serviceförvaltningen teckna panikavtal med flera utförare. Det rapporterar Dagens Nyheter.

I de temporära överenskommelser (som ska gälla 1/1-1/11-2017) som nu slutits får den nuvarande leverantören, trots kritik över bristande kvalitet i leverans, en större bit av kakan än vad de bett om, till en kostnad som uppges bli dubbelt så dyr som idag. I andra delar av staden tas nya leverantörer in under samma tidsperiod.

Liberalerna krävde redan på hösten 2014 att det befintliga avtalet med Samtrans skulle hävas på grund av stora kvalitetsbrister. Det här är helt uppenbart en paniklösning från majoritetens sida. Det är under all kritik att barn och föräldrar nu återigen får utstå osäkerhet i hur det ska bli framöver och vem som ska köra skolskjutsen. Skolborgarrådet Olle Burell (S) borde ha tagit kritiken på allvar, och sett till att en bra och långsiktig lösning kom på plats. Så blir nu inte fallet. Det beklagar jag djupt.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s