Dödsskjutningar i Stockholm, Göteborg och Malmö. En otrygghet som gör människors liv mindre fria och som begränsar tryggheten i ens bostadsområde. Vi kan aldrig acceptera att samhället håller på att retirera i vissa områden i våra storstäder. Vi måste se till att tryggheten och säkerheten i Sverige upprätthålls för alla som bor här. Oavsett var man bor har man rätt till samma skydd från rättsstaten, till samma möjligheter för en själv och för sina barn.

Det är staten som har ansvaret för polisen. Men så länge staten inte tar det ansvar som krävs för att medborgare i utsatta områden kan känna samma frihet och trygghet som andra måste kommunerna agera. Idag föreslår vi (Helene Odenjung, oppositionsråd för Liberalerna i Göteborg, Fredrik Sjögren gruppledare för Liberalerna i Malmö och jag) att kommunerna tillfälligt ska kunna medfinansiera nya ordningspoliser.

Vi föreslår också ett långsiktigt kontrakt mellan staten och kommuner med lokalt hög brottsutsatthet för att se till att de övriga insatser, sociala, stadsbyggnadsmässiga etc, som behövs ska genomföras över en längre tidshorisont. Det är nya och djärva förslag – men sådana som är nödvändiga för att ge alla medborgare den trygghet de har rätt till.

Läs mer här: http://www.expressen.se/debatt/vi-behover-skydd-mot-kriminella-trakasserier/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s