Socialdemokraterna i Stockholm går fram med ett förslag om att ge barn till föräldralediga rätt att ha det äldre syskonet på förskola på heltid. Idag har dessa barn rätt till förskola 30 timmar i veckan, vilket är till för att ge även dessa barn möjlighet att ta del av förskolans pedagogiska verksamhet. Förslaget har mött kritik från i princip samtliga stadsdelar, samt av lärarorganisationer, förskollärare och föräldrar. Det är kritik som också Liberalerna fört fram; längre vistelsetider på förskolan leder inte per automatik till mer pedagogisk verksamhet. Tvärtom riskerar förslaget att innebära att befintliga förskollärare tvingas springa allt fortare för att täcka upp för fler barn, utan att ytterligare personal kan anställas.

Det finns stora utmaningar för många barn och unga i Stockholm idag. Bara den senaste veckan har det rapporterats om ett försämrat läge för barn- och ungdomsvården i Stockholm, där personalomsättningen är stor och allt färre utredningar leder till att barn verkligen får hjälp. Socialdemokraterna bör ägna politisk kraft åt att lägga förslag som faktiskt råder bot på det. Som att göra det socialsekreterarlyft som Liberalerna har föreslagit.

Heltidsförskolan är bjudgodis som ingen vill ha. Karin Wanngård bör backa på förslaget. Om detta skriver jag idag på Expressens debattsida:

heltidsforskola

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s