571 miljoner mer till skolan – därför att vi behöver stärka läraryrket och frigöra resurser för att låta skolan utvecklas. En satsning som ger socialsekreterare som arbetar med barn- och ungdomsärenden 1500 kronor mer i månaden i lön – därför att vi behöver få fler av skickliga, erfarna socialsekreterare i socialtjänstens barnavård. En rättighet för den över 85 år som vill att få flytta till äldreboende – därför att en ohållbar boendesituation innebär ofrihet och lidande för många äldre i Stockholm idag. Idag har jag presenterat Liberalernas budgetalternativ för Stockholm 2017 – En stad för frihet och öppenhet. Du kan läsa den här.

För oss är det självklart att skattemedel måste användas klokt, hushållas med och användas på ett sätt som ger nytta för stockholmarna. Vi säger därmed ett tydligt nej till de rödgrönrosas symbolpolitik med kommissioner, råd och utskott med oklart syfte samt en svällande byråkrati. Jag har presenterat Liberalernas prioriteringar i en debattartikel på Stockholmdirekts debattsida. Du kan också läsa texten nedan.

Läs mer hos SVT, Stockholmdirekt.

Här är vårt budgetförslag för Stockholm

Ska vi stockholmare kunna leva bra och fria liv måste vi kunna lita på att det finns en bra förskola och skola för våra barn, och ett skyddsnät som på ett klokt sätt hjälper den som behöver stöd. Vi behöver lita på att staden är trygg och säker och att infrastrukturen fungerar. Det är för att lösa sådana gemensamma frågor som vi betalar skatt.

Det stockholmarna däremot inte behöver är partier i Stadshuset som slarvar med välfärdsåtaganden för att istället använda skattemedlen till symbolsatsningar. För oss är det självklart att varje skattekrona måste användas så klokt som möjligt.

När vi i Liberalerna idag presenterar vår skuggbudget för Stockholm, vill vi visa hur våra utmaningar kan lösas på ett liberalt sätt. Vi säger nej till symbolpolitik i form av kommissioner, råd, utskott och ett växande stadsledningskontor. Istället vill vi stärka välfärden.

Alltför många unga släpps idag igenom skolan utan tillräckliga kunskaper. Ändå har majoriteten precis presenterat de lägsta påslagen till skolan på tolv år. Vi förmår att lägga totalt 571 miljoner mer på skolan än vad de mäktar med. Det inbegriper att vi mer än fördubblar deras påslag för varje elev i skolan – och dessutom vill vi höja lärarlönerna med drygt 200 miljoner. Vi vill också att ett oberoende expertråd får föreslå långsiktiga förbättringar av Stockholms skolor utifrån forskning och evidens.

Vi är alla beroende av att det sociala skyddsnätet fungerar. Därför lägger vi drygt 38 miljoner mer än majoriteten på socialtjänsten. 18 av dessa går till höjda löner för socialsekreterare som arbetar med barn och unga. Vi vill också stärka stödet till personer med funktionsnedsättning.

För äldre lägger vi 50 miljoner utöver majoriteten för att införa en rätt till äldreboende för alla över 85 år som vill, samt inför ett leva livet-kontrakt i äldreomsorgen. I Liberalernas Stockholm är vi individer hela livet.

Stockholm behöver växa. Vi ställer upp ett mål om 50 000 färdiga bostäder 2020 jämfört med 2014, och vill se en tydligare planering för fler förskolor, skolor, äldreboenden med mera – vi måste bygga stad, inte bara bostäder. Vi vill också se en princip om att var fjärde ny kvadratmeter som byggs i City blir till bostadsyta, så vi kan börja läka såren från Norrmalmsregleringen där Stockholms hjärta blev till en kontorsöken.

De rödgrönrosa i Stadshuset har gått vilse i symbolpolitiken och glömmer områden som stockholmarna är beroende av. Därför visar vi i (L) hur vi kan satsa på det som gör skillnad i stockholmarnas vardag – och detta med 20 öre mindre i skatt per hundralapp. För kunskap, frihet och framtidstro.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s