Stockholm behöver långt fler bra skolplatser än vi har idag för att vi ska få plats för de många tusen fler elever som kommer att börja i våra skolor, genom att fler föds och flyttar till Stockholm. Det gäller att planera in nya skolbyggen i tid (så att inte marken ”bokas upp” av andra projekt när vi bygger nytt), att se vilka skolor som kan bygga ut, men också att köpa lokaler som passar för skola (jag har till exempel föreslagit att Socialdemokraterna i Stadshuset bör förhandla med LO om att köpa tillbaka Norra Latin som idag är konferenscenter).

Det här är frågor som är mycket viktiga för stockholmarna, och de bör inte vara blockskiljande. Liberalerna har därför uppmanat majoriteten i Stockholms stadshus att tillsätta en blocköverskridande referensgrupp för att planera framtidens skola i Stockholm. Vi vill också att Stockholms stad tar fram en strategi för att förvärva lokaler som är lämpliga för skoländamål.

Att bygga nya skolor ska inte vara en fråga för utbildningsnämnden och för stadens skolfastighetsbolag. Ska vi bygga tillräckligt många skolor krävs att även nämnder och bolag som inte normalt sysslar med skola, tänker på behovet av skolor och förskolor när man planerar nytt. Detsamma gäller för annat som behövs i en stad, som äldreboenden, LSS-boenden och så vidare. Vi ska bygga stad, inte ”bara” bostäder.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s