När Stockholm blir en allt tätare stad med fler människor i rörelse på samma yta ökar kraven på hur vi tar oss fram för att saker och ting ska fortsätta att fungera. Vi behöver prioritera sådant som tillåter många att röra sig på mindre yta. Ett sådant arbete påbörjade Allianspartierna i Stockholm under förra mandatperioden.

Under det tidigare alliansstyret tog staden fram den framkomlighetsstrategi som ligger till grund för den parkeringsplan som det refereras till i Dagens Nyheter häromdagen.  Alliansen startade också projektet cykelmiljarden – ett projekt som de rödgrönrosa fortsätter. Alla dessa viktiga satsningar har således den nuvarande majoriteten ärvt från Alliansen. Det är i grunden bra – vi behöver arbeta långsiktigt för att se till att trafiken fortsätter att fungera när fler bor i vår stad, så att människor och gods kommer fram och så att vardagen fungerar.

Liberalerna har vidare varit tydliga med att vi ställer oss bakom intentionerna i Stockholms stads nya parkeringsplan. Däremot anser vi att den är bristfällig på framförallt två punkter; godtyckligheten i att boende i vissa områden eller hus inte ska få möjlighet till boendeparkering, och att man nu försämrar villkoren för de personer med funktionsnedsättning som behöver bilen som hjälpmedel.

För oss liberaler är det tydligt att ett effektivt miljövänligt transportsystem med god framkomlighet och tillgänglighet är en förutsättning för Stockholms – och Sveriges – tillväxt. För individen är det en fråga om såväl frihet som ekonomi. Dagens tilltagande trafikinfarkt måste lösas.

Annonser

1 kommentar »

  1. Man löser inte trafikinfarkten genom att bygga ett enormt s.k. Nobel Center på trånga Blasieholmen, utan P-platser för vare sig turistbussar eller bilar. Stockholms Bussbranschförening och största turistbuss/båtrederiet Strömma säger nej till placeringen – befarar trafikkaos. Tack för att även L säger nej till detaljplanen !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s