Sverige är ett land med starkt segregation. Många människor lever i områden som präglas av hög arbetslöshet, låg utbildningsnivå och otrygghet. Ofta är brottsligheten hög. I en nyligen publicerad rapport har polisen pekat ut de områden i Sverige som är värst utsatta.

Många åtgärder måste vidtas för att stärka de utsatta områdena. Många av dem är felplanerade från början, bl a saknas i stor utsträckning arbetsplatser. Det får till följd att det blir svårt för närservicen, t ex banker, butiker och restauranger, att få ekonomisk bärighet. Med fler människor som pendlar in i områdena varje dag så stärks den lokala servicen.

Nu aviserar regeringen att man flytta myndigheter från storstäderna till landsorten. Tyvärr nämns inte förortsområdena med ett enda ord i artikeln. Att regeringen sviker förorten ligger tyvärr i linje med dess agerande tidigare, men också i linje med den rödgrönrosa majoriteten här i Stadshuset. Just nu är det väldigt mycket prat om segregation, men i praktiskt politik går det åt fel håll. Viktiga förvaltningsflyttar, t ex utbildningsförvaltningen till Tensta, har stoppats. Flykten från förorten pågår för fullt utan att vare sig regering eller stadshusledning reagerar, än mindre agerar. Det är ett stort svek mot de människor som bor och lever i områden där gängkriminalitet och utanförskap nu brer ut sig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s