Statsminister Stfean Löfven och civilminister Ardalan Shekarabi skriver idag på DN Debatt att regeringen återigen ska agera för myndighetsflyttar ut i landet. Men man nämner inte med ett ord behovet av att öka den statliga representationen i Stockholms och Sveriges utsatta områden. Områden där antalet arbetsplatser är lågt och där staten lyser med sin frånvaro.  Jag svarar statsråden i en replik som du kan läsa här.

”Fler arbetsplatser i ett område ger ökad service, mer folk i rörelse och en större frihet för människorna som bor där att kunna uträtta ärenden eller arbeta på orten. Utan ett helhetsgrepp, som inte enbart omfattar polisiära insatser utan också till exempel arbetsplatser, riskerar det goda som görs i utsatta områden att sakna verkan.”

Regeringen hade chansen att fullfölja Diskrimineringsombudsmannens flytt till Tensta, som Liberalerna och Alliansen beslutat om i regeringsställning. Men med en penndrag avbröt man det projektet, och myndigheten hamnade istället i ett kontorskomplex i Solna. På så sätt raderade man, genom underlåtenhet att agera, en potentiellt effektiv satsning för att stärka denna del av Stockholm. Regeringen måste agera för att stärka den statliga representationen utanför landets stadskärnor – och visa att samhällets institutioner finns i hela våra städer.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s