Det är bra att regeringen nu inser att integrations- och mottagandefrågorna behöver samlas under ett statsråd, som igår skedde i och med att Ylva Johansson fick ett bredare uppdrag att samordna mottagande och etablering. Igår skrev jag ett brev till Ylva Johansson som publicerades (i förkortad version) på Dagens Samhälles debattsida.

Ylva Johansson och regeringen har nu en grannlaga uppgift framför sig för att snabbt förbättra mottagandet. Insatser behövs både inom utbildningsväsendet och socialtjänsten, inom arbetsmarknaden och bostadspolitiken. Även inom polisen och rättsväsendet är förbättringar helt nödvändiga.

Som liberal Stockholmpolitiker önskar jag också regeringen sätter ner foten och säger till myndigheter som Arbetsförmedlingen att de ska finnas i ytterstaden där människor behöver dem, för att öka deras frihet och möjligheterna att bryta utanförskapet och ge människor makt över sina liv. Och den kommande jämställdhetsmyndighet som planeras bör med fördel läggas i Stockholms ytterstad – Liberalerna har föreslagit Husby som lokalisering. Arbetsplatser behövs liksom samhällsservice.

Statliga insatser för att bryta utanförskapet i Stockholms utsatta förorter brådskar. ”Flykten från förorten” måste stoppas.

Annonser

1 kommentar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s