Nu nås vi av beskedet att staden skär ner på antalet undervisningstimmar på gymnasiet på grund av lokal- och personalbrist. Liberalerna är djupt kritiska till detta.

I Stockholms stad är det vid dags dato 1 029 nyanlända ungdomar som i nuläget är berättigade till en plats på språkintroduktionsprogrammet enligt DN (3/2). Av dessa står 317 ungdomar i kö. Skolan är den absolut viktigaste faktorn för att motverka utanförskap och ge kunskaper som leder vidare till ett bra liv i Sverige.

Förmår staden inte satsa på det, så att dessa unga får en utbildning, riskerar vi att förlora många av dessa unga samt öka kostnaderna för samhället i andra änden. Det rimmar förstås mycket illa med majoritetens vackra ord om ett Stockholm som håller samman. Icke desto mindre är det precis vad som i så fall sker. Liberalerna kommer att motsätta sig neddragningen. Hyr in de lokaler som behövs, hyr in lärare och annan personal från utbildningsanordnare och studieförbund. Att bara luta sig tillbaka och skära ner på undervisningen är ett svek mot ungdomarna.

Jag berättar i DN här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s