Problemen med Samtrans skolskjutsar tycks aldrig upphöra. Jag har under hela hösten återkommande blivit kontaktad av föräldrar som vittnar om att problemen med Samtrans fortgår. Förtvivlade och frustrerade föräldrar som rapporterar om uteblivna skolskjutsar, kraftiga förseningar och rent trafikosäkra transporter. Idag i P4 Stockholm.

Avtalet trädde ikraft sommaren 2014, när jag fortfarande var ansvarigt borgarråd i Stockholm. När jag fick kännedom om problemen och det var uppenbart att Samtrans inte klarade av det mycket omfattande uppdraget föreslog Liberalerna att avtalet skulle hävas. Det vägrade den nya, rödgröna majoriteten gå med på.

I juni i år löper stadens avtal med Samtrans ut. Ett ypperligt tillfälle för staden att kliva ur ett avtal som inte fungerar.

Bekymrande nog verkar den staden inte ha några sådana planer. Enligt skolborgarrådet Olle Burell kan det dröja till 2017 innan en ny lösning kan finnas på plats, enligt DN. Det är som att den rödgrönrosa majoriteten inte vill göra något åt problemen med Samtrans.

Jag föreslår nu kommunstyrelsen att inte acceptera att nuvarande avtal förlängs automatiskt då perioden löper ut i juni 2016, samt att skyndsamt börja planera inför en ny upphandling av skolskjutsar och persontransporter. Det finns ingen anledning att automatiskt förlänga ett avtal som uppenbarligen inte fungerar.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s