Sveriges och Stockholms bostadsbrist förvärras av vår överbyråkratiska byggprocess. Jag tycker att Stockholms partier gemensamt ska driva ett krav om temporära regellättnader i bygglagen. Robert Hannah, bostadspolitisk talesperson för Liberalerna, och jag skriver idag på SvD Brännpunkt.

När många människor på flykt söker sig till Sverige ställs extra höga krav på politiska ledare att se till att det byggs tillräckligt. Och när systemen inte funkar måste vi ställa oss frågan: Bör systemen förändras? För liberaler är svaret givet.

Här har regeringen en möjlighet att skaffa sig manöverutrymme för att säkra ett ökat byggande – på ett bra sätt. Det fina med det temporära undantaget är ju att man kan utvärdera effekterna av regelförenklingar och se vad som fungerar utan att behöva använda det långsammare lagstiftningsvapnet. Att Mehmet Kaplan vägrar ta den utsträckta handen säger mer om regeringens och MP:s handlingsförlamning än något annat.

Annonser

1 kommentar »

  1. Har Kaplan någon kompetens inom detta området? Han har väl dessutom IT-frågor och där vore Sverige värd en mer kompetent resurs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s