Liberalerna Birgitta Rydell och Martin Ängeby har precis avslöjat ett fall av riktigt dålig användning av skattemedel. Affären gäller evenemangsstöd. Stockholms stad kan betala ut stöd till evenemang som främjar bilden av Stockholm i världen. Det sker genom det kommunala bolaget Stockholm Business Region, SBR.

Bakgrunden är att SBR 2014 betalade ut en halv miljon i stöd till ett förbund för att ordna VM i amerikansk fotboll påföljande år. Men det blev inget VM. Efterspelet, att försöka bringa ordning i hur pengarna faktiskt användes, har sedan pågått under hela hösten. Liberalerna i SBR har tre gånger under 2015 krävt en fördjupad granskning av hur pengarna användes.

Varje skattekrona är viktig och måste följas upp, så att den används till det som den är avsedd för. Det är självklart för liberaler. Det är oerhört viktigt att staden inte hanterar sitt evenemangsstöd slapphänt. Nu har det med all önskvärd tydlighet visat sig att reglerna behöver skärpas. Det måste förstås nu ske skyndsamt.

Karin Wanngård (S), som förutom att vara finansborgarråd är ordförande i SBR, gick igår på Liberalernas linje och klubbade beslutet att skärpa till reglerna och att följa upp vad som hände med den halva miljonen.

Frågan är om majoritetens representanter i SBR alls hade uppmärksammat detta utan det ihärdiga fotarbetet av Liberalerna i SBR:s styrelse. Skattemedel är inget man kan hantera hur som helst.

Stockholmdirekt, DN och SVT rapporterar om detta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s