Idag behandlar utbildningsnämnden ett förslag om nya riktlinjer för fristående förskolor i Stockholm. I förslaget vill man stryka bort alla skrivningar om barngruppers storlek, om förskollärartäthet och om personaltäthet på de fristående verksamheterna. Besluten berör ungefär 20 000 barn i Stockholm som idag går på fristående förskola. Skolborgarrådet Burell försvarar förslaget i DN här.

Genom detta skickar den rödgrönrosa majoriteten en tydlig signal att barngruppernas storlek inte är viktig i Stockholm och man kan verkligen fråga sig varför Socialdemokraterna väljer att ta strid mot små barngrupper.

Tyvärr tror jag att svaret är lika enkelt som ledsamt. (S) i Stockholm tycker inte att barngrupper och förskollärartäthet är så viktigt. Skolborgarrådet Burell har flera gånger fört resonemang i kommunfullmäktiges talarstol  om just detta – att barngruppernas storlek kanske inte är så viktigt för kvaliteten som många nog uppfattar det som.

Jag är övertygad om att den tydliga signal som funnits i Stockholm både mot fristående och mot kommunala förskolor har bidragit till den höga kvalitet och den höga föräldranöjdhet vi har sett de senaste åren. Jag är orolig för att Stockholms stads ambition om hög kvalitet i förskolan nu avbryts – och det får återverkningar även för fristående verksamheter som verkar här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s