Folkpartiet har granskat hur staden och de rödgrönrosa levererar i förhållande till de mål de själva har satt upp. Det är stadens förvaltningar själva som efter årets första åtta månader svarar i vilken grad de kommer att klara kommunfullmäktiges målsättningar när hela året är slut. Vi har jämfört mot motsvarande period förra året för att se om framtidsutsikterna för staden är ljusare eller mörkare.

Granskningen är nedslående. På viktiga områden som socialtjänsten och äldreomsorgen ser ekonomin riktigt illa ut. Ohälsan bland de anställda ökar, särskilt bland kvinnor. Lånetakten är svindlande en miljard i månaden just nu och på sikt ser stadens tillgångar ut att sjunka.

Sammantaget visar granskningen att det finns flera orosmoln både på kort och lång sikt för Stockholms stad. Det krävs nu kloka, liberala politiska prioriteringar som hushåller med skattebetalarnas pengar och som löser Stockholms reella utmaningar inom bostadsbyggandet, integrationen, skolan och arbetsmarknaden.

Du kan läsa mer och ta del av rapporten på Stockholmsbloggen.

Annonser

1 kommentar »

  1. Vad anser det f d skolborgarrådet om situationen på Ross Tensta gymnasium? Vad vill Folkpartiet göra? Ni brukar ju vara bra på att snacka om både skolan och integration.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s