Så har Socialdemokraterna i Stockholm nu gått ut med att de inte tänker ta fram ett tak för fritidshemsgruppernas storlek. Efter att i flera år i sina alternativbudgetar ha talat om mindre grupper menar de nu att ”gruppstorlekar är ett trubbigt instrument”.

Trots att skolborgarrådet Burell (S) menar att ”det finns ett eftersatt behov och grupperna växer” väljer han att avstå från att sätta ett tak för dem. Detta trots att motsvarande maxtak i förskolegrupperna faktiskt lett till att staden vid valet 2014 var bland den tiondel i landet som hade de minsta barngrupperna (tyvärr håller de nu på att öka som en konsekvens av majoritetens magra budget).

Eftersom fritidshemmet och skolan allt oftare arbetar tillsammans i en sammanhållen skoldag där personalen vissa delar av dagen kan arbeta i skolan och vissa delar av dagen på fritidshemmet blir det enligt min mening snarare nödvändigt att också prata om hur stora grupperna på fritids ska vara när de är som störst under dagen.

I somras skrev jag tillsammans med Lärarförbundets ordförande i Stockholm, Johan Törnroth, en artikel i Lärarnas tidning om åtgärder för att ta tillvara fritidshemmets potential. Du kan ta del av artikeln här: Låt fritids klara jobbet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s