De märkliga turerna kring arbetet mot extremism i Stockholm fortgår. Sedan Miljöpartiet på eget bevåg i våras tog fram det dokument där man bl a talade om möjligheten för hemvändande IS-terrorister att få bostad och försörjning har Socialdemokraterna äntligen vaknat. Det dokument som antogs av socialnämnden, mot den samlade oppositionens vilja, var ett amatöristiskt hafsverk helt utan vetenskaplig förankring. Här hade jag tänkt ha en länk till detta dokument, men av någon anledning kommer detta upp om man klickar på länken i min förra bloggpost. Det går heller inte längre att söka dokumentet på Stockholms stads hemsida.

Istället har ett nytt ärende remitterats ut till stadens nämnder. Socialdemokraterna vid stadens Finansrotel har nu tagit tag i problemet, försett socialnämndens ärende med en kappa och skickat ut ett dokument som i praktiken tar avstånd från det dokument som bl a Socialdemokraterna i socialnämnden ställt sig bakom. Man tar sig för pannan.

Militant islamism är idag sannolikt det största hotet mot mänskliga fri- och rättigheter. Många svenska ungdomar har anslutit sig till IS och än fler omfattar dess idéer här hemma i Sverige. Detta hot kräver genomtänkta strategier där Stockholms stad tar hjälp av de experter som finns på området. Vi borde ta intryck av den strategi som arbetats fram i Köpenhamn, under ledning av Magnus Ranstorp. Min förhoppning är nu att stadens ledning kan lägga alla gamla dokument åt sidan, samla ihop gruppledarna i Stadshuset och förutsättningslöst diskutera hur Stockholm bäst möter detta hot.

Annonser

1 kommentar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s