Bostadsbyggandet i Stockholm har tvärnitat. Någon annan slutsats går inte att dra om man studerar stadsbyggnadsnämndens handlingar. Vid den förra nämndens sammanträde fanns endast sex (6) bostäder uppe för beslut. Ett olycksfall i arbetet kan tyckas, men tertialrapport 2 bekräftar nu bilden av en rödgrönrosa  majoritet som helt tappat styrfart.

Fram till den sista augusti hade Stockholms stad fattat beslut om 1127 bostäder. Målet för hela året är 6000 bostäder. På fyra månader ska man alltså fatta beslut om nära 5000 lägenheter för att målet för 2015 ska anses uppfyllt.

För den som vet något om Stockholmspolitiken är detta inte förvånande. Socialdemokraterna, som vill bygga mycket, ingår i en koalition med Miljöpartiet och Vänsterpartiet, partier som knappast gjort sig kända för sin bostadsbyggariver. Snarare tvärtom faktiskt.

Om Socialdemokraterna vill bygga så bör de stjälpa Miljöpartiet och Vänsterpartiet över bord i byggfrågorna och istället vända sig till Alliansen. När Socialdemokraterna hade makten 2002-2006 agerade man exakt så. Byggfrågorna ingick inte i samarbetet mellan de rödgröna partierna och Socialdemokraterna gjorde upp med Folkpartiet och Moderaterna om bostadsbyggandet. Fungerade utmärkt. Stockholm kunde bygga mycket och Miljöpartiet kunde protestera vilt. Alla nöjda och glada således. Var för inte pröva detta framgångsrecept en gång till?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s