Många väljare tycker att det är svårt att se skillnaden mellan de politiska partierna och ibland också mellan de politiska blocken. Igår kväll fick Skärholmens invånare, framförallt ungdomarna, en praktiskt lektion i skillnaden mellan rödgrönrosa ideologi och en mer pragmatiskt, frihetlig ideologi.

En fritidsverksamhet, som under ett par år drivits av fristående Fryshuset, ska nu tas tillbaka i kommunal regi. Detta trots att verksamheten är populär, överträffar målen och att stadsdelsförvaltningen anser att Fryshuset borde få fortsatt förtroende att bedriva verksamheten. Det är därmed fullständigt glasklart att detta är ren och skär ideologi.

Att Vänsterpartiet, som har ordförandeposten i Skärholmen stadsdelsnämnd, agerar på detta sätt är inte alls märkligt. Partiet gillar inte privat verksamhet, oavsett om det är företagsdrivet eller, som i detta fall, föreningsdrivet. All verksamhet ska helst ske i offentlig drift.

Miljöpartiet brukar däremot ofta vinnlägga sig om att markera att man minsann bejakar valfrihet och små aktörers möjlighet att verka också i stora offentliga system. Sedan maktskiftet i Stockholm finns det absolut inga tecken att man står upp för detta. Miljöpartiet visar gång på gång att man är politikens vattenmelon – grön på den tunna utsidan och röd på den betydligt större insidan.

Detta är de rödgrönas argumentation i ärendet. En uppvisning i socialism.

Skärholmen

 

Annonser

1 kommentar »

  1. Vore det inte lämpligt att skribenterna hade angett vad som brast i KFUM-fryshuset verksamhet och som därmed skilde sig från skribenternas ambitioner ? Det sägs att verksamheten ska bli en naturlig mötesplats för tjejer. Killarna då ? Borde väl ha stått ”även för tjejer” antar jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s