I början på januari var jag rätt upprörd över att de rödgrönas bristande besluts- och ansvarskraft gjorde att massvis med pengar försvann till ingen nytta. Nu har Konstitutionsutskottet riktat kritik mot Infrastrukturminister Anna Johansson (S) för att regeringens hantering av Förbifarten inte rimmar med kravet på god hushållning i budgetlagen.

Inte nog med att man inte orkade se till att bestämma sig mellan S, MP och V om hur man skulle göra med kollisionskursfrågan Förbifarten. Utan man försökte också skjuta hela ansvaret till Alliansen i Stockholms läns landsting. ”Staden och Länet ska förhandla”, sades vara skälet till stoppen. Detta trots att Alliansen i landstinget på alla tänkbara sätt meddelade att man inte var intresserad av någon omförhandling.

KU tycker därför att regeringen borde ha inhämtat ett yttrande från landstinget i frågan innan den tog beslutet om frysning. Vilket naturligtvis är det rationella att göra om man inte måste skapa tid för att hinna bråka klart politiskt.

Sammanfattningsvis. Det har alltså kostat minst 170 miljoner kronor att de rödgröna inte var överens före valet om de verkligt viktiga frågorna.

Annonser

1 kommentar »

  1. Vad kostade Alliansens stopp av city banan när man tillträdde som regering 2006? Finns stora likheter med stoppet av förbifarten men det talas det inte högt om bland allians politiker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s