Som politiker upphör man aldrig att förvånas. Man tror man vet vad som är god demokratisk tradition, men så plötsligt ändras förutsättningarna. I Stockholms stad märks nu på ett påtagligt sätt hur försvagad socialdemokratin i praktiken är. Visserligen har man lagt beslag på finansborgarrådsposten, men i praktiken har Vänsterpartiet och Miljöpartiet ett mycket större inflytande än tidigare. Socialdemokraterna tvingas hela tiden anpassa sig efter dessa tillväxtfientliga partier istället för att söka stöd för t ex byggande hos Moderaterna och Folkpartiet.

För någon månad sedan lade Allianspartierna en motion om att inte lägga ned Bromma flygplats. Kutym är att alltid låta oppositionen vara med och påverka vilka instanser som motioner ska remitteras till. I detta fall ville vi remittera motionen till de kommuner i Sverige som påverkas av eventuell nedläggning. Det rör sig om ca tjugo kommuner, t ex Östersund, Sundsvall, Kalmar och Malmö.

Till vår förvåning meddelade Socialdemokraterna att man inte tänkte låta dessa kommuner inkomma med sina synpunkter genom ett remissföfarande. Uppenbarligen vill man inte veta vad partikompisarna i dessa kommuner tänker och tycker om Bromma. Maken till feghet får man leta efter.

Jag har nu skrivit till Folkpartiets gruppledare i de berörda kommunerna och bett dem att på eget bevåg skicka in sina synpunkter till Stockholms stad. Förhoppningsvis är det fler partier som följer efter. Socialdemokraterna måste få veta att en nedläggning av Bromma faktiskt påverkar människor och företag, inte enbart här i Stockholm utan faktiskt i hela landet.

Annonser

1 kommentar »

  1. Man blir lite förvånad när man läser att Swedavia har tillåtit flygplan från Malmö Aviation som överträder det buller krav som finns i avtalet mellan staden och LFV. Under 8 års allians styre har inte det uppmärksammats överhuvudtaget. Är det så att alliansen i Stockholm vurmar mer för Bromma flygplats än för de medborgare som man skall företräda? http://www.fokus.se/2015/05/hogljudd-luftstrid/ Skulle vara intressant att höra Lotta Edholms kommentar på detta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s