En tredubblad begravningsavgift för stockholmarna. Det kan bli resultatet av ett nytt utjämningssystem för begravningsavgiften, enligt Svenska Dagbladet på söndagen. Med detta kan regeringen komma att rikta ännu en rödgrön skattechock mot stockholmarna – och utan att stadens invånare kommer att få något ytterligare ut av det hela.

Sedan 2013 har landets församlingar en enhetlig begravningsavgift, och Statskontoret omfördelar mellan församlingar som har stora kostnader och församlingar där det kostar mindre. Hittills är dock Stockholm – där kommunen förvaltar begravningsplatserna – undantaget från detta system. Men ett förslag att inlemma staden är nu under beredning på Kulturdepartementet. Skulle förslaget bli verklighet tredubblas begravningsavgiften i Stockholm, från 7,5 öre till 22 öre.

En höjning med 15 öre låter kanske inte mycket, men det motsvarar totalt ungefär 320 miljoner som stockholmarna får betala extra utan att få någonting tillbaka. Det blir extra lök på laxen eftersom det förändrade kommunala utjämningsystemet redan kommer att slå hårt mot stockholmarna.

På Kulturdepartementet och ansvarigt statsråd Alice Bah Kuhnke (MP) har man ännu inte velat kommentera det hela, utan besked ska ges i höst. Sammantaget är detta bara ett av många rödgröna förslag som leder till kraftigt höjda skatter för stockholmarna. Därtill utan att det ens verkar finnas en vilja att stå upp för sin politik…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s