Är samverkan föräldrar-skola viktigt? Den frågan kan man ställa sig efter att en i det närmaste enig utbildningsnämnd i Stockholm fattat beslut om att upphöra med bidraget till föräldraorganisationen i Stockholm, Fiss. Endast Folkpartiet reserverade sig mot beslutet.

Ett allt större problem för många lärare och rektorer är att många föräldrar har en helt orimlig föreställning om vad skolan kan och bör göra för deras telningar. Inte sällan kombineras krav på att läraren ska ställa upp när och hur som helst med ett bristande föräldraengagemang. Under årens lopp har jag talat med många lärare och skolledare som vittnar om föräldrar som ställer mängder av krav på skolan, men som själva inte lägger ned någon tid alls på att hjälpa sitt barn.

Detta är naturligtvis ett samhällsproblem som vi alla har ett ansvar att hitta lösningar på. Men en liten pusselbit är faktiskt att stödja de krafter som vill samverka med skolan för alla barns bästa, inte endast de egna barnen. Fiss i Stockholm är en sådan kraft. Därför var det förhastat beslut att dra in bidraget på ca en halv miljon kronor per år.

Till saken hör också att Socialdemokraterna så sent som förra året t o m ville höja bidraget till Fiss. Men det är klart, då befann man sig ju i opposition…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s