Berättarministeriet

Igår invigdes under stor pompa och ståt Berättarministeriets ny skrivarverkstad i Hagsätra centrum. P4 Stockholm rapporterar här.

Skrivarverkstäderna är gratis och öppna för barn och unga mellan 8 och 18 år. De är en plats där unga får berätta sin historia. Berättarministeriets mål är att alla barn och unga ska delta i skapandet av vår gemensamma berättelse och ha friheten att formulera sin egen.

Berättarministeriets första skrivarverkstad, som öppnade i Södertälje i november 2011, har sedan starten hjälpt tusentals barn och unga att erövra sitt eget språk. Stockholm har satsat stort på språkutveckling och därför var det mycket roligt att Berättarministeriet 2013 kunde öppna en skrivarverkstad i Husby, som numera alltså har ett syskon i Hagsätra.

Dilsa Demirbag-Sten, grundare, sa att Berättarministeriet ser fram emot att få möta barnen i Söderort och hoppades att det här blir en plats för dem att uttrycka sina tankar och drömmar. Hon berättade också att Berättarministeriet samarbetar med biblioteket och skolorna i Söderort för att främja glädjen och lusten till språk och berättande.

Jag är glad över samarbetet med Berättarministeriet och hoppas få besöka skrivarverkstaden när den är igång!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s