Historien om den sparkade pressekreteraren i Miljöpartiet är underhållande på många plan. Men också lite sorglig. Det blir så övertydligt att många, inte minst anställda inom Miljöpartiet, trott på partiets naiva, ”mest-kränkt-vinner-politik”. När en tilltänkt pressekreterare, enligt Expressen, inte får ett jobb så stämmer hon regeringskansliet. Hon anser sig bl a diskriminerad p g a hudfärg.

Den f d pressekreteraren har helt enkelt mött den hårda verkligheten bakom Miljöpartiets vackra ord. SÄPO gör säkerhetsprövning, finner att hon har stora skulder hos Kronofogden och hon betraktas därmed som en säkerhetsrisk. Inget konstigt med det. Alla som söker denna typ av jobb måste räkna med kontroller.

Naturligtvis hade Miljöpartiet kunnat hjälpa den anställda ur denna knipa långt innan säkerhetskontrollen gjordes. Hade man ansett henne tillräckligt skicklig som pressekreterare, litat på henne o s v, hade man låtit henne få jobbet i alla fall. Eller om problemet ansetts som tillräckligt graverande, ett kvalificerat jobb inom Miljöpartiet. Men det gjorde inte Miljöpartiet. Istället för att stå upp och säga att man inte tycker att hennes kvalifikationer är tillräckliga så låter man regeringskansliet göra det smutsiga jobbet. Tjänstemannen borde inte stämma regeringskansliet. Hon borde stämma Miljöpartiet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s