I dag besökte jag Bergsunds vård- och omsorgsboende tillsammans med de andra gruppledarna i alliansen. Det var ett minst sagt lärorikt besök. Boendet drivs sedan 2008 av bolaget Temabo. Förutom att bekanta oss med verksamheten och träffa anställda hann vi också med en längre diskussion med företagets vd Olof Ryderberg. Bergsunds vård- och omsorgsboende är den största enheten som Temabo driver, den utgör en knapp tredjedel av företagets omsättning.

Det är så klart svårt att få sig en heltäckande bild av en verksamhet bara av ett studiebesök, men av det intryck som vi fick och som förmedlades av medarbetarna är det lätt att förstå varför Bergsunds vård- och omsorgsboende tilldelades ett hedersomnämnande vid Stockholms stads kvalitetsutmärkelse 2014. Boendet fick hedersomnämnandet bland annat för sitt arbetssätt och för att det satsar på vardagsrehabilitering och erbjuder ett brett utbud av aktiviteter för de boende.

Bergsunds vård- och omsorgsboende visar vikten av en mångfald av utövare inom den kommunalt finansierade verksamheten. Jag är stolt över att i två mandatperioder ha varit med och drívit en politik som gjort detta möjligt.

Bergsunds

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s