Idag var sista (?) chansen för Miljöpartiet och Vänsterpartiet i Stockholm att stå upp för sitt vallöfte att inte bygga Förbifarten. På dagens borgarrådsberedning hade de kunnat utnyttja den makt de fått av stockholmsväljarna genom att påverka hur stadens yttrande till Mark- och miljööverdomstolen skulle se ut.

I stället använde Vänsterpartiet sin makt för att rösta för att detaljplanerna för Förbifarten ska vinna laga kraft och att alla överklaganden ska lämnas utan bifall. Utan att ens lämna ett ord till förklaring eller kommentar till alla de stockholmare som röstat på dem. Miljöpartiet valde att inte ens närvara på Borgarrådsberedningen.

Tonläget om Förbifarten var högt innan valet. Vänsterpartiet JO-anmälde och Miljöpartiet organiserade cykelprotester. ”Vi kommer göra allt för att Förbifarten stoppas” sade Daniel Helldén, miljöpartistiskt borgarråd i P4 i maj.

Nu får vi svaret på den fråga många envist ställde innan valet. Vad kommer hända när de rödgrönrosa ska förhandla? I frågan om Förbifarten väljer uppenbarligen Miljöpartiet och Vänsterpartiet majoritetsmakten framför en av sina absolut största profilfrågor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s