Jaha, då har ”expertgruppen” granskat Nya Slussen. Om man är snäll kan man säga att skattemedel använts för att förstärka bilden av att Nya Slussen är nödvändig. Om man är elak kan man säga att skattemedel använts helt i onödan för att bekräfta redan fattade beslut.

Hur man än väljer att se på saken så har expertgruppen nu bl a kommit fram till att nybyggnation av Slussen är nödvändig, att den nuvarande Slussen inte går att renovera, att den är en bättre lösning för gång- och cykeltrafikanter, att siktlinjerna blir bättre samt att det inte går att bygga upp Slussen så som den ser ut idag eftersom den detaljplanen inte gäller längre. Och att man kan göra förändringar inom detaljplanen, om man så önskar.

Folkpartiet har under hela denna process varit pådrivande för Nya Slussen, men också fått till stånd stora förändringar av det ursprungliga förslaget. Om detta kan man läsa härhär och här.

Det enda jag hoppas nu är att socialdemokraterna lyckas övertyga vänsterpartiet och miljöpartiet om att de nu faktiskt måste sätta igång bygget. För varje dag som går fördröjs arbetet ytterligare och därmed plågan för de boende i framförallt Nacka och Värmdö. Att fördröja ytterligare är inte ett alternativ. Däremot är det viktigt att nu se till att upprätta dialog med Nacka och Värmdö för att se till att busstrafiken till och från Slussen fungerar så väl som möjligt.

 

Annonser

1 kommentar »

  1. Plågan för Nacka- och Värmdöborna minskar inte om de tvingas byta färdmedel i en bussterminal djupt nere i Katarinaberget – om bussterminalen alls blir godkänd. F.ö. är motståndet mot bussterminalen mycket starkt hos stora grupper i Nacka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s