Integrationsfrågorna har länge varit viktiga frågor i Folkpartiet. Sverige ska vara ett öppet och tolerant land dit människor kan söka sig för att få skydd, men också för att arbeta. En vettig integrationspolitik är en förutsättning för att de som kommer hit ska kunna skapa sina egna liv, förverkliga sina drömmar och bidra till utvecklingen i det land de lever i.

Just nu diskuteras framförallt en av idéerna i folkpartiets integrationsförslag; kravet på försörjning när människor flyttar till Sverige. Naturligtvis kan man man ha många olika åsikter om ett sådant förslag, och det har folkpartister, men det går inte att komma ifrån att förslaget är väl förankrat i partiet. Jag har själv deltagit i tre olika församlingar för att diskutera detta och det är min bestämda uppfattning att det funnits en bred majoritet för förslaget i samtliga dessa tre.

I politiska församlingar är man van vid att lägga motförslag om man har en annan åsikt än den som presenteras. Och att, om man förlorar, reservera sig mot beslutet. Så skedde inte på detta möte. Partistyrelsen skiljdes åt och gav integrationspolitiska gruppen och partiledaren Jan Björklund mandat att skriva en debattartikel utifrån partistyrelsens synpunkter. Så skedde också och det är för mig obegripligt att man kan tolka mötet på något annat sätt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s