Nu återupptas äntligen arbetet med Förbifart Stockholm. Tyvärr har de rödgrönas oförmåga att komma överens lett till minst 100 bortslösade miljoner och en helt onödig försening på mellan fyra och tio månader. Trafikverket analyserar fortfarande hur mycket skattepengar som gått år för att S och MP tjurskalligt ignorerade denna uppenbara tvist hela valrörelsen och sedan stoppade huvudet i sanden, stoppade arbetet och hoppades på bättre tider.

Politikers viktigaste ansvar är att inte ducka för svåra beslut som måste fattas. Det är skillnad på att utreda för mer kunskap och att utreda för att man inte orkar förhandla fram hur man ska göra. För när man som ansvarig politiker duckar och skjuter svåra frågor på framtiden kostar det pengar. Pengar som betalats in i skatt och som alltid kan göra nytta på annat håll.

Detta rödgröna duckande kostade minst 100 miljoner. I värsta fall den tiodubbla om man räknar in de samhällsekonomiska effekterna på Stockholmsregionens tillväxt.

100 miljoner motsvarar t ex vad den rödgröna regeringen budgeterade för solcellsinvesteringar 2015. 100 miljoner kronor är vad den rödgröna regeringens budgeterade för verksamhetsstöd till kvinnojourerna.

Nu gick minst 100 miljoner kronor av offentliga medel till absolut ingenting. Det är bedrövligt.

Annonser

2 Comments »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s