Forsgrénska badet vid Medborgarplatsen på Södermalm är ett klassiskt och centralt beläget badhus, uppskattat av många stockholmare. Med åren har det dock blivit tämligen slitet och är i stort behov av upprustning. Annars är risken att badet tvingas stänga. Därför krävde Folkpartiet tidigare i år att badet skulle rustas upp

Eftersom Socialdemokraterna och Vänsterpartiet också uttalat sig till förmån för en renovering  hade jag förväntat mig att den nya majoriteten skulle ha gått vidare med renoveringsplanerna, i synnerhet eftersom både fastighets- och idrottsfrågorna hamnat på Socialdemokraternas bord.

Läsaren av senaste Södermalmsnytt kan också få intrycket av att en renovering är på gång: idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (S) säger att hon är glad för att Forsgrénska badet nu kommer att renoveras, med start 2016.

Problemet är bara att det inte finns några pengar avsatta för detta i budgeten. Det står ingenting i budgettexten om att Forsgrénska badet eller Medborgarhuset ska rustas upp. De cirka 200 miljoner kronor som det skulle kosta att rusta upp Forsgrénska badet ryms inte i stadens budget: varken i den befintliga investeringsplanen eller i de utökade investeringarna. Investeringarna äts upp av annat.

Hur Emilia Bjuggren ska kunna bygga om Forsgrénska badet utan pengar är en gåta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s