Om någon undrat vem som ska betala frysningen av Förbifarten så har nu infrastrukturminister Anna Johansson (S) gett besked. I Dagens Industri berättar hon att det är Stockholmsbilisterna som får finansiera att S,V och MP inte orkar göra upp om ett besvärligt beslut och därför vill ha lite extra betänketid. 4 miljoner om dagen kostar det.

Men att Förbifarten ska bli av är tydligen en självklarhet för Socialdemokraterna. ”Vi startar den 1 maj 2015” säger infrastrukturministern i artikeln och förklarar sedan vidare att regeringen inte kommer skjuta till några nya pengar till projektet. Däremot bjuder man generöst på ett halvårs frysning av Förbifarten så att det alliansledda landstinget och det rödgrönrosa stadshuset ska få möjligheten att förhandla om avtalet om de vill.  4 miljoner om dagen kostar den galanta gesten.

Om det blir några nya förhandlingar mellan stadshuset och landstinget ”får tiden utvisa”. Att tiden i detta fall betyder hundratals miljoner bekymrar inte Anna Johansson eftersom det är ”en ganska liten fördyring”.

Utfallet av ett halvårs eventuellt förhandlande är givet. Hundratals miljoner kommer att ha kastats bort på absolut ingenting. Självklart kommer landstinget inte gå med på att betala en större del av kakan än vad man redan åtagit sig, särskilt inte när man läst i Dagens Industri att projektet ändå kommer att bli av.

Så går det till när Stockholms bilisters inbetalda trängselskatter rullar iväg till ingen nytta. Inga vägar, ingen förbättrad kollektivtrafik blev det – utan istället 6 månaders betänketid för S,V och MP. Kvar i köerna på Essingeleden står bilisterna och de är sannolikt rättmätigt förbannade.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s