I dag meddelade Trafikverket att de på regeringens uppdrag avbryter arbetet med Förbifart Stockholm. Inga ytterligare arbeten får genomföras förrän de rödgröna kommit överens. I stället kommer skattebetalarna få betala fyra miljoner kronor om dagen tills Stefan Löfven står för sitt löfte om att bygga Förbifarten eller slutgiltigt blir överkörd av Miljöpartiet.

Politikers uppgift är att fatta beslut. Deras kompetens utgörs av förmågan att fatta beslut. Att låta miljoner skattekronor rinna genom fingrarna för att man hoppas på att tiden ska lösa alla bekymmer duger helt enkelt inte.

Fyra miljoner kronor om dagen som man inte får någonting för. För att förstå vad det betyder i trafiksammanhang kan man göra en jämförelse. Hela drift- och underhållskontot i Stockholms trafiknämnd får man för samma peng.

Så varje ”vi väntar på bättre tider-dag” som de rödgröna unnar sig, missunnar de skattebetalarna valuta för sina miljoner och låter i stället pengarna gå oavkortat ner i fickorna på entreprenörerna. Detta är samma politiker som ifrågasätter om vinster ska få finnas inom kvinnligt dominerade, med skattekronor finansierade, sektorer.

Det är helt obegripligt, oansvarigt och oanständigt. Oavsett vem som går segrande ur förhandlingarna, Stefan Löfven eller Miljöpartiet, så har skattebetalarna förlorat 700 miljoner – till ingen nytta! Och det enbart för att de rödgröna politikerna inte förmår att fatta svåra beslut.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s