I måndags valdes jag till oppositionsborgarråd för Folkpartiet i Stockholm för perioden 2014-2018. Min uppgift, med stöd av Folkpartiets ledamöter i fullmäktige, blir nu att syna den nya majoriteten i sömmarna och bedriva en skarp oppositionspolitik.

Det är uppenbart att Stockholm nu står inför en kraftig vänstergir. Socialdemokraterna är försvagade – de har mindre än hälften av mandaten i sitt majoritetsstyre – och orkar inte stå emot Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Feministiskt initiativ. Det är helt enkelt Vänsterpartiet och Miljöpartiet som håller i majoritetens taktpinne, inte S. Det har redan fått till följd att Socialdemokraterna har svikit sina viktiga vallöften om Förbifarten och Bromma flygplats. Jag är rädd att vi får se ännu mer av sådana svekdebatter framöver.

Folkpartiet ska även fortsättningsvis stå upp mot de krafter i svensk politik som står för slutenhet och förmyndarpolitik. Som liberal kommer jag alltid värna öppenheten och friheten som jag tycker är Stockholms allra största styrka. Det ska bli roligt att få sätta tänderna i den nya, rödgrönrosa majoriteten!

Annonser

2 Comments »

  1. Ja den nya majoriteten har ju mycket att sopa upp efter högeralliansens politik med bl.a. utförsäljningar av medborgarnas gemensamma egendom, och nepotism dvs. svågerpolitik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s