SSIS
Stockholm Science and Innovation School. Bilder: Stockholms stad

Igår hade jag äran att inviga Stockholm Science and Innovation School, en ny gymnasieskola med utbildningar inom teknik och it som staden driver tillsammans med partners inom akademin och näringslivet; Microsoft, KTH, Stockholms universitet, Tata Consultancy Services, Intel, Ericsson och IBM.

Skolan tog in de första eleverna redan förra läsåret, då skolan ”smygstartade” i KTH:s lokaler på Isafjordsgatan. Nu är de sprillans nya lokalerna i NOD-huset i Kista klara och igår skedde så den storstilade öppningen.

Det känns oerhört roligt att få inviga en ny gymnasieskola, och till på köpet en så ovanlig skola som denna. Kista är en av Stockholms mest expansiva stadsdelar. Epitetet ”Sveriges Silicon valley” känns kanske lite uttjatat – men är inte desto mindre sant! Här etablerar sig också många nya företag och nybyggarandan inom denna kunskapsintensiva sektor är stark. SSIS är ett mycket spännande exempel på gränsöverskridande samarbete!

Jag besökte SSIS redan i början av förra läsåret för att prata med de första eleverna på utbildningen och ta del av deras första intryck och förhoppningar för framtiden. Läs gärna mer om mitt besök här.

ssis Lotta
Imagine and Achieve – SSIS ledord!

 

 

Annonser

1 kommentar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s