Jag har den senaste tiden fått en hel del frågor om den satsning på höjda lärarlöner som vi i Alliansen presenterade i juni. Låt mig vara tydlig direkt. Självklart gäller löftet! Pengarna finns och är avsatta, men tyvärr tar den politiska processen lite tid.

Vi i Alliansen är överens om att höja lärarlönerna med 101 miljoner kronor från 1 juli i år. Men innan pengarna kan betalas ut måste kommunfullmäktige, p g a beloppets storlek, också fatta ett beslut i frågan. Något som kommer att ske under november månad. Det innebär att alla lärare, från förskola till vuxenutbildning, kommer att få en tidig julklapp i år då pengarna betalas ut retroaktivt.

Lärarlönesatsningen är en del i de ansträngningar vi i Alliansen gör för att visa att lärarna är en av de absolut viktigaste yrkesgrupperna i ett växande Stockholm. I Stockholms stad har medianlönen för en lärare nu höjts med över 7 000 kronor sedan 2006. Det är bra, men räcker inte. Folkpartiets mål är att Stockholms lärare ska ha Sveriges högsta lärarlöner före 2018 års utgång. Och vi är beredda att följa upp orden med handling.

En god arbetsmiljö är också viktigt för att staden ska kunna erbjuda attraktiva arbetsplatser. Lärares administrativa arbetsbörda ska därför minska, så att mer tid blir över till det pedagogiska uppdraget, genom att arbetsuppgifter lyfts bort eller förenklas. Alla lärare måste få mer tid till kompetensutveckling, kollegialt lärande och att förarbeta och efterarbeta sina lektioner.

Varje dag gör lärare och skolledare ovärderliga insatser i våra skolor.  I Stockholm fortsätter vi därför satsningen på höjda lärarlöner, ökade möjligheter till att göra karriär inom läraryrket och en förbättrad arbetsmiljö.

SvD skriver om detta här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s