MariehällsskolanIdag hade finansborgarrådet Sten Nordin och jag den stora äran att få medverka vid Mariehällsskolans invigning. En smått fantastisk invigning med både uppträdande av Alcazar och besök av glassbilen. Svårt att tänka sig en roligare första dag för alla de barn som nu påbörjar sin skolgång i den nya skolan. Ett stort tack för att jag fick vara en del av er dag!

Mariehällsskolan är byggd nära mitten av Annedalsområdet och blir därigenom verkligen en skola mitt i byn, precis som det ska vara. Skolan är en av de viktigaste arbetsplatserna som vi har och därför tycker jag det är så viktigt att den också får den plats som den förtjänar – både fysiskt i stadsmiljön och i samhället i stort. Skolan är viktig.

KlippbandLika roligt som det var att idag inviga vår allra senaste skola, lika viktigt är det att vi nu fortsätter arbeta hårt med att få fram nya skolor och skolplatser. Mariehällsskolan är bara en av de 11 skolor som planeras för att möta det ökande elevantalet i det växande Stockholm fram till 2020. Och därefter krävs många, många till. Det är därför viktigt att vi i ett tidigt skede i utvecklingen av nya stadsdelar planerar för och bygger skolor.

Fakta:

Den nya skolan inrymmer årskurserna F-6 med plats för cirka 760 elever, men kommer initialt att ha årskurserna F-4. Skolan är miljöklassad och har en stor skolgård med bland annat lekutrustning och fotbollsplan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s