Idag har jag, tillsammans med de övriga allianspartierna i Stadshuset, presenterat vårt politiska manifest för de kommande åren. Vi tycker det är viktigt att tala om vilken politisk riktning som kommer att prägla nästa mandatperiod om vi får vara med och bestämma. Det skiljer sig rätt avsevärt från den röd-grön-rosa sidan, för att uttrycka det milt. Finansborgarrådet Sten Nordin gick så långt att han vågade lova de närvarande journalisterna middag om de skulle bli inbjudna till en motsvarande pressträff av den ”andra sidan”. I ett svagt ögonblick lovade jag i så fall att stå för efterrätten…

Det är naturligtvis lätt att raljera över bristen på samsyn hos de röd-grön-rosa, men sanningen är att det är ett stort demokratiskt problem att väljarna några veckor före valet inte har en aning om vilken politik som blir följden av ett eventuellt maktskifte.

Alliansmanifestet som vi gemensamt presenterade idag präglas av det faktum att Stockholm växer väldigt kraftigt. För några år sedan trodde vi att staden skulle nå 1 miljon invånare 2030. Idag tror vi att det kommer att ske redan 2020. Det är positivt att så många vill leva och bo här, men det innebär också stora utmaningar, framförallt när det gäller bostadsbyggande. Till 2030 ska vi bygga 140 000 nya bostäder. Hälften bostadsrätter och hälften hyresrätter. Fram till 2018 ska de nya lägenheterna vara ettor och tvåor.

Om du är intresserad av att mer i detalj veta vad vi gemensamt lovar inför de kommande fyra åren kan du ta del av manifestet här. Maxtak i fritidsgrupperna och höjda lärarlöner är några exempel på de prioriteringar som Moderaterna, Folkpartiet, Centern och Kristdemokraterna tillsammans slår fast.

 

 

Annonser

1 kommentar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s