Sverigebygget

Idag presenterade Alliansregeringen ”Sverigebygget” – en ny storsatsning på ny infrastruktur. Det är Folkpartiet och Alliansens konkreta sätt att visa väljarna hur vår grund för framtidens svenska jobb och tillväxt ska se ut.

För Stockholm innebär Sverigebygget att det skapas ekonomiska förutsättningar för ännu mer tunnelbana, spår och dessutom den östliga förbindelsen. Nya finansieringslösningar ger ännu bättre förutsättningar för oss i Folkpartiet att förverkliga flera av våra viktigaste valfrågor, som tunnelbana till Täby och Spårväg Syd.

När vi fortsätter att bygga Stockholms och Sveriges infrastruktur bygger vi också vår gemensamma framtid. Utbyggd infrastruktur minskar trängseln och är en grund för att möjliggöra ett kraftigt ökat bostadsbyggande, liksom för miljömässigt hållbara transporter i och kring storstäderna.
Tillsammans med tidigare satsningar bidrar Sverigebygget till att nå Alliansens mål att över fem miljoner personer ska arbeta 2020, vilket kräver ytterligare 350 000 jobb.

Vi vet hur vi vill bygga vidare på Stockholm och Sverige. Vi vet också att vi kan enas i konkreta beslut som för oss framåt. Alternativet i Stockholm är en opposition som har gått till val på helt olika åsikter om flera av Stadens stora infrastrukturprojekt. Den överhängande risken med ett sådant styre är att absolut ingenting blir gjort.

Folkpartiet och Alliansen för en politik för bättre förutsättningar för fler att jobba, bygga och bo i hela Sverige. Det lägger grunden för om vi ska fortsätta att stå starkt och kunna fortsätta att göra välfärdsreformer.

/Lotta Edholm & Anna Starbrink

Uppskattningsvis innebär Sverigebygget bland annat:
– 100 000 nya bostäder och 13 000 nya byggnadsjobb per år fram till 2035
– Bättre förutsättningar att jobba, bygga och bo i hela Sverige genom bland annat enklare regler för att korta planprocessen och öka tillgången på byggklar mark
– Offentliga och privata investeringar på över 400 miljarder kronor fram till 2035, varav 140 miljarder kronor på stambanorna 70 miljarder kronor på infrastruktur och kollektivtrafik i

För att läsa om hela Sverigebygget http://www.regeringen.se/content/1/c6/24/34/21/23385459.pdf

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s