Valrörelsen har börjat. Idag presenterar (S)-ledaren Löfven sina senaste skolförslag: 500 miljoner om året under mandatperioden till de 200 skolor i landet som har ”lägst resultat”.

Det låter kanske som mycket pengar som Löfven vill lägga ut, men sanningen är att vi bara i Stockholm delar ut 860 miljoner i socioekonomiskt stöd till skolorna. För de skolor som får mest stöd handlar det, bara i år, om uppemot 20 miljoner kronor i resursförstärkning för en skola. Bara det senaste året har detta stöd ökat med 140 mkr totalt (kommunala och fristående).

En likvärdig skola där fler blir behöriga till gymnasiet är vår största utmaning. Som skolborgarråd har jag bara i år fattat beslut som ger fler rätt till sommarskola, rätt till läxhjälp, fler förstelärare till skolor med större utmaningar, stora löneökningar för lärare och kraftiga påslag till det socioekonomiska stödet för att skolor med stora utmaningar också ska ha starka förutsättningar att lyftas.

Det lilla påslag som Löfven idag alltså föreslår för hela landet, motsvarar en bråkdel vad vi bara i Stockholm lägger på i våra ordinarie budgetar på kommunal nivå.

Dagens S-satsning är, för den som kan ekonomin, en tummetott.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s