P4 Stockholm har idag två inslag om läxor och läxhjälp. I det ena av dem argumenterar författaren och läraren Pernilla Alm från Tyresö för en läxfri skola. Något som inom kort kommer att bli verklighet i Socialdemokratiskt styrda Hallstahammars kommun. Både politikerna i Hallstahammar och Pernilla Alm verkar argumentera på ungefär samma sätt. Läxor är dåligt för att ”alla har inte samma förutsättningar att få hjälp med läxor”. Att inte alla elever har samma möjligheter till att få hjälp hemma håller jag med om, men att försöka ”lösa” denna ojämlikhet genom att indirekt sänka kraven i skolan tror jag är helt fel väg att gå. Istället för att ta bort alla läxor menar jag att alla elever ska få hjälp med att klara av dem.

Precis därför slog vi i Alliansen fast, i budgeten för 2014, att samtliga elever i stadens skolor har rätt till gratis läxhjälp. Att få hjälp med läxorna är något som samtliga elever i de kommunala skolorna ska kunna få i skolan eller på fritids. På detta sätt ser vi till att alla elever kan få hjälp med sina läxor,och den rädsla som Alm och politikerna i Hallstahammar ger uttryck för är därigenom obefogad. Men det kräver självklart en kommun som ordentligt satsar på skolan.

Att alla elever har rätt till hjälp och stöd för att nå målen är själva grundbulten i Folkpartiets skolpolitik. Det kommer jag alltid att kämpa för.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s