Idag skriver DN om den glädjande nyheten att Stockholms stad nu köper Konradsbergs Campus av Akademiska hus. En affär på ca 2 miljarder kronor. Att staden får full rådighet över området är viktigt, då det ger oss möjligheten att skapa många nya skolplatser för både grund- och gymnasieelever på Kungsholmen, samlat i ett centralt beläget Campus i en unik skolmiljö. Det säkerställer behovet av fler utbildningsplatser i området de kommande åren och ger oss möjligheter att styra den framtida utvecklingen av campusområdet.

LottaSten

På Konradsberg skapas nu ett unikt skolcampus med plats för 3 000 elever i både kommunala och fristående skolor  – ca 2000 av dessa kommer att vara kommunala skolplatser (fördelat jämt mellan grund- och gymnasieskola). Flera olika skolor med skilda inriktningar och förutsättningar samsas redan idag inom området.

På sikt finns dessutom möjligheter att utveckla flera av byggnaderna i Campus Konradsberg för att möta ytterligare behov hos såväl befintliga hyresgäster som staden i övrigt. Det centrala läget med utmärkta kommunikationer gör förvärvet strategiskt intressant för tillskapande av lokalytor för utbildning i ett växande Stockholm.

Fakta:
Staden har fattat beslut om att börja bygga en rad nya skolor och fram till 2020 kommer 11 helt nya skolor att uppföras, och många fler kommer att byggas åren därefter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s