Återigen presenteras en opinionsundersökning som visar ett starkt stöd för Förbifarten. Den här gången är det Handelskammaren i Stockholm som frågar stockholmarna. Omkring 80 procent av de tillfrågade är mycket eller ganska positiva till projektet. Glädjande nog är nästan lika många, 74 procent, positiva till Österleden, den sista länken för en fullbordad ringled runt Stockholm.

Stockholm växer nu mycket snabbt. Att bygga ut både vägar och kollektivtrafik är därför nödvändigt. Att dra tung biltrafik genom staden blir alltmer ohållbart och därför behövs både Förbifarten, som avlastar Essengeleden, och Österleden, som avlastar gatorna som omger Gamla Stan. 

Om de röd-gröna vinner valet hotas Förbifarten. Miljöpartiet vill till varje pris stoppa bygget och det är inte osannolikt att en socialdemokratisk statsminister finner för gott att lägga ned projektet. Investeringsmedlen riskerar då dessutom att hamna i någon annan del av landet. Sådant har hänt tidigare. Socialdemokraterna har ytterst sällan prioriterat Stockholm. Det är bl a därför vi först nu, under Alliansstyret, fått till stånd en uppgörelse med staten om tunnelbana till bl a Nacka.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s