En bok i världsklass 2014 tavlingsbidrag_farsta_hasthagsskolanIgår invigde jag ”Barn och böcker”, ett projekt för att stimulera barns läslust och språkutveckling, som är ett samarbete mellan utbildningsförvaltningen, stadsbiblioteket, Skansen och Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA).

Jag delade ut pris till de glada vinnarna i tävlingen ”En bok i världsklass”, som har till syfte att locka elever och lärare till läsning av litteratur från hela världen. De deltagande skolorna har lämnat in varsitt bidrag där de tolkar temat ”Nya världar” i ord och bild. Runt 180 klasser har varit med och tävlat, från förskoleklass till årskurs sex.

Bredängsskolans kör stod för härlig underhållning vid prisutdelningen på Sollidenscenen med Astrid Lindgren-medley och Bredängsskolans egen sång som eleverna skrivit själva.

Under Barn och böcker-dagarna den 26-28 maj finns en utställning om Barbro Lindgren, årets mottagare av Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne. Där finns också berättelser från världens alla hörn, zoologiska och litterära vandringar, lekar från förr och en rad andra aktiviteter med anknytning till böcker och berättande. De vinnande bidragen i tävlingen ”En bok i världsklass” ställs ut i Bragehallen.En bok i världsklass 2014 Motivering_Farsta

Annonser

2 Comments »

  1. Hej Lotta,
    Vilken bra blogg! Jag läser på ämneslärarprogrammet (Engelska och Svenska som andraspråk) och vi har i uppgift att hitta relevanta bloggar som handlar om skolvärlden, så jag hoppas det är OK om jag länkar till din blogg på Högskolan Dalarna. Jag tycker att du har viktiga och bra åsikter.
    Tack för att du delar med dig!
    Mvh, Anneli

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s