Webbstjärnan 2014
Prisutdelning i Webbstjärnan 2014

Stockholms skolor håller en hög klass. Här finns många exempel på skolor som ligger i framkant för bättre kunskapsresultat. Idag vill jag särskilt gratulera Sjöängsskolan i Älvsjö och Östra reals gymnasium på Östermalm som kammat hem guld respektive silver i tävlingen Webbstjärnan, som ordnas av .SE-stiftelsen. Tävlingen lyfter fram elev- och skoldrivna utvecklingsprojekt på nätet, i syfte att utveckla skolors sätt att använda internet.

Sjöängsskolans vann guld i kategorin åk 7-9 för sin webbplats Historiepratarna, en webbplats gjord av klass 8b om människans historia från forntid till nutid. Motiveringen lyder som följer:

”En synnerligen välgjord webb om historiska skeenden med ett tydligt fokus. Genom att öppna upp sitt klassrum och dela med sig av sitt vetande i olika kanaler har man skapat ett levande projekt, vars röster har hörts långt utanför skolsalens väggar.”

Östra reals gymnasium vann silver i kategorin Gymnasiet för sin webbplats Studieframgång, som samlar appar, länkar, dokument och videoklipp kopplat till studiehjälp, läxhjälp med mera. Motiveringen lyder som följer:

”En målgruppsanpassad webbplats med en imponerande kvalitet på det publicerade materialet. Hela projektet lyser av ett tydligt syfte som lyfter det hela.”

Grattis!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s