Idag skriver DN om Sten Nordins och mitt besked att vi har för avsikt att erbjuda samtliga lärlingar anställning redan från hösten. Stockholms stad ska erbjuda samtliga gymnasielärlingar i länet, som utbildas inom branscher där staden har verksamhet, en gymnasial lärlingsanställning under studierna.

Lärlingsanställningarna är på halvtid (den andra halvtiden ägnas åt studier) och beräknas kunna ge en lön om 8000-9000 kronor i månaden. I länet finns i dagsläget omkring 250 gymnasiala lärlingar som med detta förslag kan få lön för sina insatser på lärlingsplatsen.

PVF1
Fler lärlingar behövs! Förslag från publiken från ett seminarium om plåtslageribranschens rekryteringsbehov häromveckan.

För att vi och andra arbetsgivare ska kunna anställa dessa ungdomar krävs att riksdagen fattar beslut om att införa möjligheten att anställa gymnasielärlingar i lagstiftningen när de behandlar ärendet senare i maj.

Det måste bli lättare för unga att få jobb – inte svårare. Då ska vi inte göra som oppositionspartierna vill och göra det dyrare att anställa unga. S förslag att dubbla arbetsgivaravgifterna och höja restaurangmomsen skulle slå hårt.

 

 

Annonser

1 kommentar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s