Stockholm står starkt rustat inför framtiden. Sedan vi tog över makten 2006 har 85 000 fler personer fått ett arbete att gå till och 1800 färre hushåll har behov av försörjningsstöd. Trots en allvarlig ekonomisk kris var sysselsättningsgraden högre i ett alliansstyrt Stockholm år 2009, än vad den var i ett socialdemokratiskt styrt Stockholm under högkonjunktur år 2005. Vi har klarat av att ge stockholmarna mer kvar i plånboken samtidigt som skatteintäkterna totalt sett har ökat kraftigt, eftersom att fler har fått ett jobb att gå till. Bara ytterligare satsningar på jobb och kunskap kan säkra att Stockholm kan fortsätta att växa så starkt.

Sedan 2006 har vi ökat resurserna till förskolan och skolan rejält. Kunskapsresultaten i Stockholms skolor har också blivit bättre på i stort sett samtliga områden, exempelvis vad gäller betyg och resultaten på de nationella proven. Regeringen går nu vidare med ytterligare satsningar för mer kunskap. Vårpropositionen innebär att Stockholm på sikt kommer att få omkring 420 miljoner kronor extra årligen för att höja kunskapsresultaten i skolan. Satsningarna på bland annat fler lärare, obligatorisk läxhjälp, utbyggd sommarskola och på ökad läsförståelse är alla angelägna reformer som kommer att komplettera och förstärka de satsningar som redan görs i staden.

Staten bidrar också till löneökningar för stadens lärare genom karriärreformen. Att staden snart kommer att ha 870 förstelärare anställda i våra skolor kommer att göra skillnad. Det innebär en rejäl lönehöjning om drygt 74 miljoner kronor, vilket tillsammans med våra egna satsningar på högre lärarlöner kan bidra till att höja yrkets status. Läraryrket är Sveriges viktigaste yrke. Det måste också märkas i plånboken!

Läs också: Förstelärare stort lönelyft för kvinnor och fler förstelärare i ytterstadsskolor

Läs om ökande sysselsättningssiffror i Stockholm hos Ulla Hamilton.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s