Sedan alliansen kom till makten i Stockholm 2006 har en rad förbättringar skett på skolområdet. Elevernas resultat har förbättrats på de allra flesta punkter som kan användas för att mäta resultatutveckling, resurserna till skolan har ökat, och tillägget för skolor med särskilt stora utmaningar har förstärkts. Det går bra för skolan i Stockholm. Så bra att Socialdemokraterna – medvetet och gång på gång – använder direkt missvisande ”statistik” för att beskriva verkligheten (SvD 11/3). Sten Nordin (M) och jag bemöter detta uppenbara hittepå på SvD Brännpunkt idag. Skolan förtjänar en seriös debatt, och är inte betjänt av Socialdemokraternas svartmålning.

Det är inte första gången Socialdemokraterna använder sig av detta underlag som upprepade gånger har dömts ut av Utbildningsförvaltningen. Så sent som för tre veckor sedan bjöd Socialdemokraterna in till presskonferens för att föra fram samma undermåliga siffror. Förvaltningen hade redan då tydligt informerat Socialdemokraterna och Roger Mogert om att deras slutsats om ökade klasstorlekar är felaktig och bygger på undermålig faktakontroll och bristande tillgänglig statistik. Det finns helt enkelt ingen grund för Socialdemokraternas påstående om större klasser. Men detta struntar tyvärr S i. Det är anmärkningsvärt.

Vad som däremot är fakta, och som Mogert talar tyst om, är att alliansens satsning på skolan vida överstiger den icke-politik som Socialdemokraterna förde mellan åren 2002 och 2006. I Stockholms stads budget för 2014 ökar resurserna ytterligare till de skolor och elever som har de största behoven. Rätten till sommarskola utvidgas från årskurs nio ner till årskurs sex, läxhjälp garanteras alla elever i grundskolan och förstelärarreformen byggs ut ytterligare.

Under snart åtta år har vi genomfört stora satsningar på skolan. Något som varken Socialdemokraterna i Stockholm då, 2002–2006, eller S-majoriteterna nu i Göteborg och Malmö, förmår och förmått att göra. Alliansens satsar på skolan och det ger resultat. Det vet Socialdemokraterna och Roger Mogert. De vågar bara inte erkänna det.

Läs även här för mer fakta om vilka resurser till skolan som S respektive Alliansmajoriteten har presterat det senaste decenniet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s