Skickliga lärare är skolans viktigaste resurs. Att utbildningsministern och regeringen nu föreslår att gränsen för godkänt högskoleprov höjs till 0,5 poäng är rimligt och välkommet.

Läraryrket är Sveriges allra viktigaste yrke, och ett yrkesval som ställer höga krav på studenten. Som lärarstudent har man rätt till en utbildning som gör en väl rustad för lärargärningen. Man har också rätt att veta att de förkunskapskrav som ställs för att påbörja utbildningen, också motsvarar vad som sedan krävs av en under utbildningens gång. Även om det är ett mindre antal studenter som berörs av en lägstagräns för godkänt högskoleprov så är det viktigt för utbildningarnas kvalitet att man är tydlig med vilka krav på kunskaper och färdigheter som ställs på studenten.

Den nya lärarutbildningen tillsammans med åtgärder för minskad administration, stärkta karriärmöjligheter och tydligare befogenheter i klassrummet är reformer som alla syftar till en enda sak: Att ge skickliga lärare tid och möjlighet att fortsätta göra skillnad för eleverna.

Annonser

1 kommentar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s